Een bijeenkomst met welkomstwoorden en afscheid.

Na een fantastische campagne was het op donderdag direct bijeenkomen met de oude fractie- en commissieleden aangevuld met de nieuw gekozen in de fractie van de VVD in Hellevoetsluis. Een bijeenkomst met een lach en een traan, want met het goede resultaat van de verkiezingen is het toch ook tijd om afscheid te nemen van een aantal oudgedienden.

De lijsttrekker Aart Jan Spoon nam allereerst het woord om iedereen te bedanken voor een mooie campagne. Alle aanwezigen waren het erover eens dat de campagne waar door iedereen veel en door sommigen heeeel veel tijd in is gestoken zeker heeft bijgedragen aan de zetel winst. Een speciaal woord was er voor Tjerk Hazeveld die als ontwerper van al onze posters en als grote drijvende kracht achter de facebookpagina enorm heeft bijgedragen aan ons succes. Overigens heeft hij dit niet alleen gedaan voor de fractie in Hellevoetsluis. Ook voor de VVD in Brielle en Westvoorne heeft hij alle werkzaamheden op grafisch gebied uitgevoerd.

Daarom ontving hij, uit handen van de voorzitter van het VVD netwerk Voorne, een bon om samen met zijn echtgenote een vorkje te gaan prikken in een restaurant. Het netwerk hoopt dat hiermee iets goed gemaakt kan worden voor de tijd die hij in onze campagne heeft gestoken.

Natuurlijk was er ook een hartelijk welkom voor de nieuw gekozen leden van de fractie Hellevoetsluis. De 6 plaatsen in de fractie worden gevuld met de eerste 6 op de lijst van de VVD. Dit betekent dat er drie hele nieuwe gezichten te zien zullen zijn in de Hellevoetse raad. Dick Bosgieter, Heleen Boender en Henk de Jong zijn de nieuwe VVD fractieleden. Hoewel geen onderdeel van de fractie in de afgelopen jaren kun je Edwin vd Geest moeilijk een nieuw gezicht in de Hellevoetse politiek noemen ook hij neemt plaats in de fractie 2018-2022. Aangevuld met Rob Slavenburg en Aart Jan Spoon die ook onderdeel uitmaakten van de vorige fractie staat er een mooie ploeg klaar voor de nieuwe periode.


Als er nieuwe mensen toetreden tot de fractie moet het natuurlijk ook zo zijn dat er mensen (voor nu) het politieke toneel gaan verlaten. Ons commissielid Diana Stok en de raadsleden Ahrend Siebelhoff, Ed Weeder en Cees van Leeuwen zullen in de nieuwe periode niet meer terugkeren op het Hellevoetse politieke toneel. 

Het is lastig om als groep afscheid te moeten nemen van een aantal mensen die de afgelopen periode (in het geval van Cees 24 jaar) hebben getoond met volle overgave mee te willen werken aan het verbeteren van Hellevoetsluis. Maar de kiezer heeft gesproken, het is niet anders.

Het is nu tijd om er met de hele groep opnieuw tegenaan te gaan. Op naar 29 maart de installatie van de nieuwe raad!.