Dhr. Aart-Jan Spoon

Ik ben Aart Jan Spoon en zit in de Hellevoetse gemeenteraad sinds 1998. Eerst 4 jaar als woordvoerder ruimtelijk ordening en daarna 8 jaar als fractievoorzitter. Ik heb dit werk twaalf jaar lang met enorm veel plezier gedaan, toch besloot ik in het najaar van 2009 om meer tijd aan mijn bedrijf te besteden. Een negende plaats op de VVD kandidatenlijst was daarvan het gevolg.

De verkiezingen liepen voor de VVD zeer goed, met name als gevolg van een goed programma en een sterke campagne. Het resultaat was een grote VVD fractie , waarin voor mij ook een plaatsje was, omdat ik ruim voldoende voorkeur stemmen had. Kiezers mag je nooit teleurstellen, ik heb mijn raadszetel dan ook geaccepteerd. Toen Marja en Peter wethouder werden, was de vraag aan mij of ik ook fractievoorzitter wilde worden logisch. Altijd heb ik gezegd:  "als de VVD me nodig heeft ben ik er, zo ook nu".

Thuis heb ik een akkerbouwbedrijf, een bedrijfstak zeer afhankelijk van het weer, plannen is vaak onmogelijk. Bovenstaande was voor mij dan ook makkelijk te accepteren.
Het bedrijf is een echt familie bedrijf, gelegen aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn, met het bouwland in een ruime cirkel daarom heen. Je kan mij dan ook overal in de polders rondom Hellevoetsluis tegenkomen, waarbij ik ondanks het soms zeer drukke werk bijna altijd aanspreekbaar ben.zo niet dan zeg ik dat ook eerlijk en kom ik later bij u terug.

Dus schroom niet maar spreek mij aan als u ergens mee zit, ik beloof geen oplossingen maar wel serieuze aandacht.